FacebookTwitterGoogle+Share

Les comunitats de Google resulten una solució molt convincent  per oferir un entorn de treball col·laboratiu on integra la possibilitat de publicar continguts nous, enllaçats o que tenim a Google Drive amb eines de molta utilitat com són els hangouts i esdeveniments.

A més d’una bona usabilitat en entorn web i la seva adaptabilitat a dispositius mòbils, els principals avantatges que aporta l’ús de les comunitats de Google com eines de treball col·laboratiu són:

1. Integració d’eines.

Google Drive

Integració total i transparent amb Google Drive. Facilitat de compartir i editar documents amb un grup de treball.

Hangouts

La possibilitat de realitzar videoconferencies ens permet d’una banda la facilitat de coordinació de petits grups de treball, trobades virtuals privades amb un màxim de 10 membres, i d’altra la possibilitat de fer hangouts públics (hangouts on-air) amb audiència il·limitada que es poden re transmetre en directe a través del canal de youtbe i  un cop acabat es guarda en el perfil corresponen.  Fer ús dels hangouts públics resulta de molta utilitat per aconseguir fer i construir una marca, el que es coneix com a branding, ja sigui personal o d’empresa.

Esdeveniments

La gestió d’esdeveniments permet una organització molt eficient d’actes. Gràcies a les seves opcions bàsiques i avançades en el moment de la creació disposem de diferents opcions per gestionar els convidats i  possibilitat d’afegir informació adicional relacionada amb l’acte.

Un cop finalitzada la data de l’esdeveniment, podem afegir en el mateix esdeveniment les fotografies de l’acte i fer un seguiment dels assistents que van ser convidats i van assistir.

2. Diferents rols.

S’han previst diferents rols dins de la comunitat: propietari, moderador i membre. El moderador és l’encarregat de gestionar i conduïr el grup i l’espai (pot afegir i treure categories, fixar o eliminar publicacions, i gestionar els membres de la comunitat). El propietari, a més de les tasques que pot realitzar el moderador, també pot gestionar els moderadors.

3. Gestió de les publicacions.

Les publicacions podríem dir que es van organitzant com a fils de conversa. Podem definir categories que simplifiquen l’organització i la recuperació de la informació, utilitzar etiquetes, hashtags.

Existeix també la possibilitat de destacar contingut, fixant el contingut.

Podem fer ús del cercador per paraules clau també ens facilita la localització de continguts publicats dins de la comunitat. La llista de resultats es pot ordenar, de més a menys, només per dos criteris: més recent i més valorat.

Els continguts poden ser compartits fora de la comunitat si generem un enllaç amb la opció “Enllaça a la publicació” . Són accessibles en la mesura que la privacitat de la comunitat ho permet. Només podrem veure les publicacions que enllacin a comunitats públiques o a aquelles privades que tinguem accés.

4. Permet una millora de la gestió del nostre temps.

Al tractar-se d’un espai de treball asíncron permet optimitzar la gestió del temps, el correu electrònic o xat resulta molt complicada i pot arribar a saturar. A més, les notificacions les podem configurar, si ens va millor seguir el grup accedint a la comunitat,  podem decidir configurar no rebre cap correu que l’activitat de la comunitat genera.

5. Diferents usos: comunitats públiques i privades.

Que google hagi previst la creació de comunitats privades, i amb diferents opcions per accedir-hi  ofereix un ventall de possibles usos a grups de persones que requereixen d’un espai virtual amb independència de quina sigui la finalitat i objectiu del grup.

Si alguna cosa penso que es podria millorar

Pensant en evolucionar aquest producte, trobaria interessant que incorpores algunes d’aquestes funcionalitats:

1. seleccionar de quines categories volem rebre notificacions

2. disposar d’estadístiques que permetin als moderadors i/o propietaris de l’activitat, rellevància i impacte de les publicacions realitzades

3. el cercador intern és molt potent, però en la mesura que una comunitat creix i les seves publicacions augmenten, la recuperació de la informació per paraula clau resulta poc eficient. Incorporar algunes de les  funcionalitats avançades de cerca de google en aquest cercador, facilitarien la tasca.

 

Etiquetado en:                

3 thoughts on “+1 Comunitats de Google

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


3 + = siete