FacebookTwitterGoogle+Share

L’Ajuntament de Barcelona aposta pel projecte City Os. Amb un pressupost màxim de 1.700.000 euros (IVA inclòs) l’Ajuntament, a través de l’Institut Muncipal d’Informàtica, ha adjudicat a CIMO (Collaborative&Innovation for Municipal Organizations) el desenvolupament i manteniment d’aquest sistema per un període de tres anys

El sistema operatiu de ciutat, City Os, té com a finalitat ser un nucli dels sistemes d’informació no només municipals, sinó de ciutat. Les dades i el seu tractament han de permetre oferir serveis adaptats a les necessitats dels ciutadans. Moltes dades, on l’anàlisi de les dades per convertir-les en informació, la utilitat que els diferents agents (administració, empresa, ciutadania) requereix d’un gran exercici de col·laboració.

City OS es defineix com un sistema obert que possibilitarà integrar tots els actuals sistemes d’informació municipals (padró d’habitants, tributs, llicències…) amb els nous sistemes de gestió ciutadana (mobilitat, energia, resiliència, soroll…) i també amb els sistemes dels operadors i subministradors privats de serveis (aigua, energia, …) i tots els agents ciutadans (socials, culturals, educació…).

Un dels majors reptes del projecte aconseguir disposar d’un únic sistema d’informació i telecomunicacions que permeti la interoperabilitat de les dades i, a més, que permeti la integració amb altres sistemes com Sentilo que gestiona el sensors de la ciutat. La complexitat de l’arquitectura de la plataforma es pot veure en la imatge extreta de la presentació publicada en el portal ibarcelona:

arquitectura city os

El lideratge de Barcelona permet treballar en un protocol universal en col·laboració amb CITY PROTOCOL SOCIETY que preten ser un estàndard tecnològic mundial.

Per saber-ne més:

Etiquetado en:        

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


− 1 = ocho